Aanmelden
 Gratis registreren
Zoeken
1704 Fans

Aanwijzing AFM in verband met beleggingen in grond houdt stand

Gepubliceerd op dinsdag 12 april 2011 om 07:45

Organisatie: College van Beroep voor het bedrijfsleven

 

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven deed op 7 april 2011 uitspraak op het hoger beroep van Investerra B.V. en de Autoriteit Financile Markten (AFM).

Investerra B.V. biedt beleggingen in grond aan zonder AFM-vergunning. AFM gaf Investerra daarom de aanwijzing om te stoppen met het aanbieden van beleggingsobjecten en het beheren van reeds afgesloten overeenkomsten.

Investerra stelde beroep in bij de rechtbank Rotterdam. De rechtbank vernietigde de aanwijzing voor zover Investerra het beheer van reeds afgesloten overeenkomsten was verboden.

Het College verklaarde het hoger beroep van Investerra ongegrond en verklaarde het hoger beroep van AFM gegrond. Het College onderschrijft het oordeel van de rechtbank dat Investerra beleggingsobjecten aanbiedt, die onder de Wet op het financieel toezicht vallen. Investerra overtreedt de wet door deze beleggingsobjecten zonder een vergunning aan te bieden. De aanwijzing van AFM aan Investerra om te stoppen met het beheren van reeds afgesloten overeenkomsten is niet in strijd is met artikel 1:75, derde lid, van de Wet op het financieel toezicht. Het College legt deze bepaling anders uit dan de rechtbank.

Gerelateerde uitspraken:

Gerelateerde wetten:

Meer nieuws van dinsdag 12 aprilMeer nieuws van dinsdag 12 april:

 Published by  Developed by  Powered by
Rechtenmedia Rechtenmedia
Blue Horizon Blue Horizon
Up2Serve
Preface ROI Driven Online Marketing
© 2004 - 2016 Rechtennieuws.nl Alle rechten voorbehouden.