Aanmelden
 Gratis registreren
Zoeken
1704 Fans

'Miljoenenclaim OM ex-baas Ballast Nedam'

Gepubliceerd op woensdag 6 maart 2013 om 12:00

Organisatie: Rechtennieuws.nl/ANP

 

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft voor 1 miljoen euro beslag gelegd bij Martin Weck, voormalig commercieel directeur van bouwbedrijf Ballast Nedam.

Als bestuurder van de bouwer zou Weck betrokken zijn geweest bij omkoping. Dat stelt Het Financieele Dagblad woensdag. De krant deed er onderzoek naar. Volgens het FD geeft het OM geen toelichting op het beslag op onder meer het woonhuis van de 69-jarige Weck in Vught.
Verschillende bronnen melden dat Weck verdachte is in een groot en al jaren slepend corruptieonderzoek. Hij is na de beslaglegging half januari al enkele malen als verdachte gehoord, zo weet het FD.

Bevroren
Een conservatoir beslag bevriest eigendom, waardoor Weck zijn huis niet kan verkopen. Zo stelt justitie een claim veilig uit een nog te verwachten strafvonnis.

Uit de beslagnota blijkt volgens de krant dat Weck volgens het OM 12.859.508 euro onrechtmatig heeft verdiend, volgens andere bronnen met omkoping in het Midden-Oosten.

Ballast Nedam was zelf ook verdachte in de corruptieaffaire maar kocht vervolging eind vorig jaar af. Ballast Nedam gaf een vordering van 12,5 miljoen op de fiscus op en betaalde het OM 5 miljoen. Dat laatste bedrag is volgens ingewijden het maximum dat het concern als boete kon worden opgelegd.

Tot nu werden nooit details bekend over deze zaak. Dat het gaat om omkoping in het Midden-Oosten en een ex-baas van Ballast Nedam was onbekend.

 Published by  Developed by  Powered by
Rechtenmedia Rechtenmedia
Blue Horizon Blue Horizon
Up2Serve
Preface ROI Driven Online Marketing
© 2004 - 2016 Rechtennieuws.nl Alle rechten voorbehouden.