De rechtbank ’s-Hertogenbosch heeft onder meer de voorzitter van de stichting Meerzicht veroordeeld voor het opzettelijk nalaten van gegevensverstrekking in het kader van de wet Re-integratie Arbeidsgehandicapten.
Prijs vergelijk ADSL, kabel, glasvezel aanbieders en bespaar geld door over te stappen!
De wet Re-integratie Arbeidsgehandicapten (REA) is bedoeld om werkgevers te stimuleren om arbeidsgehandicapten in dienst te nemen of te houden. De stichting Meerzicht heeft nagelaten om tijdig informatie aan het UWV te verstrekken. De voorzitter van de stichting, een 40-jarige man uit Gouda, heeft volgens de rechtbank feitelijk leiding gegeven aan deze verboden gedraging. Hij is ook veroordeeld voor het medeplegen van verduistering van onder meer vijf brailleleesregels, een brailleprinter en zes laptops.
De rechtbank heeft hem veroordeeld tot een gevangenisstraf van 100 dagen waarvan 49 dagen voorwaardelijk en een geldboete van 2500 euro. Een 38-jarige man en 35-jarige vrouw zijn in deze zaak veroordeeld tot het betalen van een geldboete van 5000 euro, waarvan 2500 euro voorwaardelijk. De drie verdachten moeten gezamenlijk een schadevergoeding betalen van 10.380 euro. Volgens de rechtbank hebben ze ernstig misbruik gemaakt van het vertrouwen dat de overheid en andere benadeelden in hen dan wel de stichting Meerzicht – een stichting met op papier ideële motieven – stelden. De rechtbank sprak een 40-jarige vrouw uit Gouda vrij.