De Stichting FortisEffect, die namens ongeveer 1300 Fortis-beleggers een procedure heeft aangespannen tegen de Nederlandse staat, zit krap bij kas.
Prijs vergelijk ADSL, kabel, glasvezel aanbieders en bespaar geld door over te stappen!
Dat bevestigde Advocaat Adriaan de Gier van FortisEffect zondag naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.
‘De procedure loopt, maar als niet meer aandeelhouders zich aanmelden, kunnen we deze mogelijk niet afmaken’, aldus De Gier. Hij denkt het met de huidige middelen nog te kunnen uitzingen tot na de zomer.’
Compensatie
FortisEffect eist compensatie van schade die beleggers door de nationalisatie van de Nederlandse delen van de bank in oktober vorig jaar geleden zouden hebben.
De Stichting wil hiervoor onder meer minister van Financiën Wouter Bos en de president van De Nederlandsche Bank Nout Wellink horen.
‘Volslagen idioot’
‘Als we het niet kunnen afmaken, zouden we misschien niet iedereen kunnen horen die we willen’, zegt De Gier. Hij vindt het ‘volslagen idioot’ dat slechts 1300 beleggers zich hebben aangemeld.
Hij zegt dat indirect, via pensioenfondsen, misschien wel 60 procent van de Nederlanders schade heeft geleden door de kwestie Fortis.
Vertrouwen
Dat weinig beleggers zich aanmelden wijt hij voornamelijk aan een mogelijk gebrek aan vertrouwen in de goede afloop van de zaak.
‘Mensen denken dat je dat van de staat toch niet kunt winnen.’ Toch acht zijn team van advocaten de kans van slagen op meer dan 50 procent.
Afwachten
Ook denkt hij dat sommige aandeelhouders eerst even afwachten hoe de zaak verloopt, voordat ze instappen. ‘Men laat eerst liever een ander betalen.’
Per aandeel vraagt De Gier 8 cent bijdrage. ‘Maar dit bedrag kan omlaag als de groep van aandeelhouders groter wordt.’