De afwikkeling van Arbeidsvoorziening, de voorganger van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI), is nagenoeg afgerond. Arbeidsvoorziening wordt daarom op 1 november 2004 opgeheven. Dit staat in een besluit dat minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft gepubliceerd in de Staatscourant.
Prijs vergelijk ADSL, kabel, glasvezel aanbieders en bespaar geld door over te stappen!
In maart 1999 heeft het kabinet bekendgemaakt de Arbeidsvoorzieningsorganisatie op te willen splitsen in een publiek en privaat deel. De bemiddeling van mensen naar werk werd met de inwerkingtreding van de Wet structuur uitvoering werk en inkomen per 1 januari 2002 overgenomen door het CWI. De reïntegratie-activiteiten gingen naar Kliq. De voormalige facilitaire onderdelen zijn door private partijen overgenomen, de scholingsactiviteiten van de Centra voor Vakopleiding zijn met ingang van 1 januari 2003 overgegaan naar ROC’s.
De afgelopen jaren heeft de bestuurder Arbeidsvoorziening, mr. R.J. Schimmelpenninck, de boedel van de organisatie stapsgewijs geliquideerd. Wat er rest aan bezittingen, bevoegdheden, verplichtingen en rechtszaken gaat naar de Staat. De verplichtingen aan vroegere werknemers van Arbeidsvoorziening neemt het CWI over. Dat geldt ook voor de eventuele geschillen daarover en het archief. Deze rechtsopvolging staat in een ministeriële regeling (Regeling opheffing Arbeidsvoorziening) die is gepubliceerd in de Staatscourant.
De bestuurder Arbeidsvoorziening komt eind van het jaar met een definitieve verantwoording van zijn werkzaamheden voor de liquidatie van Arbeidsvoorziening.