Stichting FortisEffect start nog deze maand een rechtszaak tegen de staat om de ontmanteling van bankverzekeraar Fortis terug te draaien.
Prijs vergelijk ADSL, kabel, glasvezel aanbieders en bespaar geld door over te stappen!
Vorig najaar verwierf ons land, na een reddingsoperatie met België en Luxemburg, de Nederlandse activiteiten van Fortis, inclusief ABN Amro.
Namens een groot aantal beleggers dat zich gedupeerd voelt, heeft advocaat Adriaan de Gier vrijdag het ministerie van Financiën op de hoogte gesteld van de juridische stappen.
Ook moet volgens De Gier een kort geding volgen om te voorkomen dat de staat in de tussentijd nieuwe stappen zet, zoals bijvoorbeeld de verkoop van het verzekeringsdeel van Fortis.
Stappen
Eerder maakte De Gier al duidelijk juridische stappen tegen de staat te onderzoeken. Hij zei daarbij te denken aan de mogelijkheid van een claim van ten minste 11 miljard euro.
Minister Wouter Bos (Financiën) heeft volgens De Gier beleggers misleid bij de reddingsoperaties rond Fortis. De minister liet eerder weten dat hij denkt dat de claim van FortisEffect weinig kans maakt.
Aandeelhouders
Een Belgische rechter stelde aandeelhouders daar onlangs in het gelijk. Volgens de rechtbank hadden die gekend moeten worden in het besluit het concern in onderdelen te verkopen.
Vrijdag heeft De Gier ook de bedrijven Delta Lloyd en Aegon gesommeerd niet mee te werken aan een verkoop door de staat van het verzekeringsdeel van Fortis. Volgens geruchten zouden zij in beeld zijn als potentiële koper.