Het MKB en en het ZZP heeft verschrikkelijk veel last van slecht betaalgedrag van haar klanten. Deurwaarders en incassobureaus verdienen meer geld wanneer ondernemers meer wanbetalers hebben. De innovatieve startup van Maarten Bloemers KasCo draait dit om; KasCo is een coöperatie en verdient pas meer geld als haar leden minder last hebben van wanbetalers en/of andere juridische problemen.
Prijs vergelijk ADSL, kabel, glasvezel aanbieders en bespaar geld door over te stappen!
De juridische startup is pas 1 jaar live, maar heeft inmiddels al een indrukwekkend aantal leden. Dat is eigenlijk heel logisch als je het praktische nut van deze online applicatie bekijkt en ook nog eens de mogelijkheid krijgt om de vernieuwende app gratis uit te proberen.
Hoe maken jullie KasCo tot een succes?
Iedereen die lid wordt van KasCo blijft bij ons. Tot op heden heeft niemand het lidmaatschap opgezegd, omdat zij ontevreden waren over onze dienstverlening. Iedereen krijgt bij ons de red carpet treatment, omdat wij geloven dat een hoge klanttevredenheid over onze dienstverlening en mond-op-mond reclame het beste werkt.
Hoe gaan jullie geld verdienen met jullie dienst?
KasCo deelt haar winst met de leden van de cooperatie. De oprichters worden desalniettemin beter van KasCo, omdat de coöperatie de software huurt van de oprichters. De prijs die KasCo hiervoor betaald wordt in onderling overleg vastgesteld, zodat de verdiensten van de oprichters redelijk zijn. Deze opbrengsten zijn tot op heden niets, aangezien alles geïnvesteerd wordt in KasCo. De verwachting is dat dit de komende 1,5 jaar nog het geval zal zijn.
Welke impact hebben wetten en regels op jullie concept?
Zeer veel. Één van de aanleidingen om KasCo op te richten was de invoering van de WIK (Wet incassokosten). Deze wet is ingevoerd om de misstanden in de incassomarkt aan te pakken. KasCo doet precies dit. Daarnaast zorgen wij ervoor dat onze leden altijd up to date zijn van de laatste regels.
Wie zit er achter KasCo?
De oprichters Maarten Bloemers, Jos van Griensven en Diede-Jan Dieben kennen elkaar uit het studentenleven in Groningen. De initiatiefnemers hebben allemaal rechten gestudeerd en altijd contact gehouden.
Waarom zijn jullie dit concept begonnen?
Een van de oprichters was per toeval in de incassowereld beland en zag dat er grote misstanden zijn in deze markt. Nadat Maarten de markt goed had leren kennen, heeft hij het idee opgevat om KasCo op te richten en de andere oprichters gevraagd mee te doen.
Voor wie is jullie oplossing interessant?
Voor alle bedrijven die geen moeilijkheden willen met debiteurenbeheer en in het bijzonder bedrijven die met abonnementen werken. Momenteel werken we veel voor zelfstandigen zonder personeel en kleine bedrijven. Grotere bedrijven in het MKB stappen steeds vaker over op zogenoemde SaaS oplossingen, zoals online boekhoudpakketten. Doordat we hiervoor slimme koppelingen met KasCo bouwen en de facturen daarmee automatisch op ons incasso platform kunnen worden ingeladen, groeien we steeds sterker binnen dit segment. Vanwege onze schaalbaarheid kunnen we bedrijven met kleine én grote hoeveelheden incassowerk heel slim helpen.
Hoe werkt KasCo?
Zeer eenvoudig. Nadat de juristen van KasCo het debiteurenbeheer en de overeenkomsten, in samenspraak met het lid, hebben beoordeeld en ingericht hoeven de leden alleen nog maar facturen aan te maken. Dat kan met behulp van onze online facturen applicatie of de huidige software, waarmee onze leden al werken. KasCo regelt vervolgens alles voor de leden en zij zijn dus volledig ontzorgt.
Wat doen jullie wat de concurrent (nog) niet doet?
Ons verdienmodel én onze aanpak zijn uniek. In ons witboek over eerlijk en effectief debiteurenbeheer “Voorkomen is beter dan incasseren” wordt helder de problematiek en het praktische nut van KasCo uitgelegd.
Waar staat KasCo in 2017?
De startup KasCo is erop gericht om haar platform en online services sterk te verbeteren en uit te breiden met nieuwe mogelijkheden. In 2017 zijn er vele integraties met partners gerealiseerd. Wanneer onze huidige groei doorzet heeft KasCo in 2017 ruim 2500 leden en worden er maandelijks meer dan 50.000 facturen verstuurd.